MJESNI ODBOR VREBAC

Vrebac, Pavlovac Vrebački, Zavođe Vrebačko, Selište Vrebačko

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
NASLOVNICA Akcije
AKCIJE

Akcija uspjela - nastavak u subotu 12.04.

E-mail Ispis PDF

Akcija čišćenja Gradine zakazana za proteklu subotu uspjela je iznad svih očekivanja. Svoj doprinos su dali vrepčani: Joco i Dujo Bobić, Mandarić Milorad, Ćurčić Jovo, Milekić Dragan, Narančić Đuro, Lipovac Željko i Narančić Željko; pavlovčani: Maljković Miloš i Novković Jovan i zavođani: Rada i Zvonko Pavleković i Njegomir Zdravko koji je osigurao traktor sa prikolicom.

Radni zadatak je ipak bio prevelik za jedan radni dan pa je dogovoreno da se u subotu 12.04.2014.g. u 9,00 sati akcija nastavi i dovrši započeto čišćenje.

Rezultati ove akcije dobro su vidljivi. Gradina se otvorila i prozračila. Spomenik i krst koje se moglo vidjeti tek po usponu sada se uočavaju i sa ceste. Uspije li se sve očistiti od sasječenog žbunja i porušenih trulih borovih stabala Gradina će zasjati kao park. I što je također važno, stvoriti će se uvjeti za lakše redovno održavanje ovog vrebačkog memorijalnog lokaliteta.

Poziv za učestvovanjem i doprinosom u akciji i ovaj puta naročito upućujemo svim vrepčanima, pavlovčanima i zavođanima koji ovdje ne žive trajno a koji mogu odvojiti malo vremena da dođu i pomognu uspješnom okončanju akcije.

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 12:49
 

Poziv za proljetno uređenje Gradine!

E-mail Ispis PDF

Pozivaju se Vrepčani, Pavlovčani i Zavođani da se u subotu 05.04.2014.g. u 9,00 sati odazovu na proljetno uređenje Gradine. Posebno pozivamo naše sumještane koji ne žive u našim selima da nam se u što većem broju priključe i tako doprinesu uspješnosti akcije.

Sa ovom akcijom  bi nakon nekoliko godina intenzivnog rada - tokom kojih je urađen najteži dio posla, sječa i djelomičan odvoz guste vegetacije - mogao biti doveden u uredno stanje, a stvorili bi se uvjeti i za daljnje lakše i jednostavnije održavanje ovog prostora.

Ovime bi memorijalni dio Gradine koji ima za sve nas posebno mjesto i značenje i gdje se tradicionalno obilježavaju dvije godišnje manifestacije, Dan ustanka i Pokrov, konačno dobio primjeren izgled, na ponos svih nas.

Ažurirano Utorak, 25 Ožujak 2014 06:19
 

Vrijeme je za pripremu proljetnih akcija!

E-mail Ispis PDF

Prva dva proljetna mjeseca, ožujak i travanj, idealno su vrijeme za organiziranje proljetnih akcija. Nova vegetacija se tek pojavljuje a za proljetne radove je još prerano. Stoga je to pogodno vrijeme za izdvojiti nekoliko dana i dovršiti ranije započete akcije, a možda i pokrenuti neku novu kojom bi se neka javna područja u Vrepcu uredila.

Protekle godine aktivnost je bila usmjerena na dva glavna pravca; uređenje Gradine i puta za Medak preko polja.

Gradina je ipak ostala dijelom nedovršena. Na većem dijelu memorijalnog područja uglavnom je posječena šikara koju bi trebalo prikupiti i izvesti. Potrebno je i posjeći dio trulih, pa stoga i dijelom opasnih borova, a i manji dio područja od Doma prema spomeniku preostao je za čišćenje i uređenje. Ovom akcijom, uz ne prevelike napore, konačno bi se uredio ovaj prostor tako da bi se mogao nastaviti uređivati isključivo košnjom.

Poseban problem je Društveni dom čiji dijelovi se urušavaju (stepenište za kat) i koji je u tom dijelu opasan za korištenje. Akcija za osiguranje sredstava za njegovu sanaciju pokrenuta prošle godine nije uspjela, kao što nisu uspjeli ni zahtjevi prema Gradu proteklih godina i potrebno je pronaći nove izvore sredstava i donatore da se spriječi propadanje ovog najvrijednijeg i potrebnog objekta u Vrepcu. Svaka ideja i inicijativa u tom pravcu je dobrodošla.

Nastavlja se uređivati i okoliš oko šterne na glavnom vrebačkom trgu. Tako je proteklog vikenda posječen i uređen dio šikare iza odvodnog kanala, akcija koja je započeta prije dvije godine, a inicijatori obećavaju da će započeti posao i završiti kako bi taj dio Vrepca konačno poprimio civilizirani izgled.

Ideja je i da se na prostoru ispod lipa napravi nekoliko klupa od borovine (koju i tako treba prorijediti) sa Gradine, za putnike namjernike ili jednostavno za neko prigodno okupljanje vrepčana.

Ne spominjemo posebno redovnu akciju uređenja groblja u lipnju, koja je već postala tradicionalna te pripremu i organizaciju redovnog komemorativnog okupljanja za Dan ustanka u selu - 02. kolovoza; to se već podrazumjeva.

Problem sanacije škole već je kroničan i spomenut je u niz navrata na ovim stranicama. Koliko god smo pokušavali pronaći način za njenu sanaciju nismo uspjeli, a interes u tome nije pronašao niti Grad niti Ministarstvo obrazovanja koje je vlasnik objekta. Izgleda da postoji jedinstvena želja svih, osim vrepčana, da se ovaj objekt - spomenik kulture star više od 200 godina - prepusti samourušavanju i uništenju. Nadajmo se da prije toga nitko neće stradati obzirom na njegovu poziciju uz glavnu vrebačku prometnicu - županijsku cestu. Ipak, pozivamo sve koji imaju ideju kako spasiti vrebačku školu da se jave i predlože rješenje.

Pretpostavljamo da ovaj spisak nije potpun. Tako bi trebalo i sanirati dijelom razrušeni zid kod školske šterne, potporni zid i grlo bunara na Čatrnji .................. .

Želimo posebno apelirati na vrepčane koji posjećuju Vrebac više ili manje redovno, da se aktivno uključe u pripremu, organizaciju i provedbu akcija. Skromna vrebačka populacija uvelike opterećena godinama nije u stanju sama nositi ove obaveze i svaka pomoć je dobrodošla.

Uključite se! Svi ste pozvani!

Ažurirano Srijeda, 26 Veljača 2014 08:09
 

Nastavlja se uređivati put prema Batrama!

E-mail Ispis PDF

Snijeg koji je napadao prije petnaestak dana brzo se istopio, a temperature su se podigle za ovo doba godine značajno iznad nule. To je iskorišteno kao prilika da se nastavi uređivati put prema Batrama, pa su vrijedni vrepčani Jovo Ćurčić, Joco Bobić i Dragan Milekić nastavili rasčišćavati nabujalu živicu uz cestu.

Bude li vrijeme poslužilo u narednih tjedan-dva, najkritičnija mjesta bi mogla biti sanirana i put doveden u relativno prihvatljivo stanje.

Za cjelovitu sanaciju ovog najdužeg makadamskog puta u selu bilo bi neophodno navesti još kamene sipine i pročistiti odvodne kanale, ali to neće biti moguće bez redovnog održavanja Grada.

Ažurirano Nedjelja, 02 Veljača 2014 11:09
 

Zahtjev LD Jadova nije niti razmatran!

E-mail Ispis PDF

Zahtjev LD Jadova kojim su od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva tražena sredstva u iznosu od 40.000 Kn za obnovu Društvenog doma u Vrepcu nije došao niti u fazu razmatranja.

Kako neslužbeno doznajemo Zahtjev nije prošao prethodnu, administrativnu kontrolu, u kojoj se kontrolira dali su priloženi svi dokumenti traženi u natječaju. U kontroli je utvrđeno da nisu priloženi neki formalni dokumenti podnositelja te je iz tog razloga Zahtjev odbačen kao neprihvatljiv.

U ovom natječaju Zaklada je dodjeljivala sredstva za po dva projekta is Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Četiri prihvaćena projekta ne uključuju niti jedan projekt iz Ličko-senjske županije, a ovaj projekt je bio i jedini kandidiran, pa tim više možemo žaliti za propuštenom prilikom.

Ažurirano Nedjelja, 26 Siječanj 2014 03:47
 


Stranica 6 od 15

Vrebački motivi

 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Statistika


Posjetitelji danas:27
Posjetitelji jučer:47
Posjetitelji ukupno:379820

Posjetitelji

Trenutno aktivnih Gostiju: 7